6 Aralık 2011 Salı

Kuşum ısırıyor ve durgun ? Kuşum 8 9 aylıkken alışır mı ?

Soruyu soran xemgin ÇALPA :

Selam.Ben bu gün muhabbet kuşu aldım.Beyaz temiz kafasında hafif mavi çizgiler var belli ediyor ama Resimdeki Kuşlara benzetemedim.Kuşum geldiğinde çok korkardı ama ilkez Elime aldıgımda öyle pis ısırıyor ki parçalıyor.Halende Öyle ama korkmuyor artık elimi uzattığımda kaçmıyor uçmuyorda kaldığı yerde biz karışmasak duruyor Ve 8 9 Aylık olurken Kuşum Evcilleşir mi ? (Hiç Ötmüyor)

Yetişkin muhabbet kuşlarım anlaşamıyor ne yapmam lazım ?

Soruyu soran adsız :

Bizim bir tane çift muhabbet kuşumuz vardı.Ama erkek kuş öldü.1 ay sonra bir tane erkek kuş aldık.Fakat anlaşamıyorlar.Bundan sonra ne yapsam anlaşabilirler?

Muhabbet kuşum su içmiyor ne yapmalıyım ?

Soruyu soran peker :

Ya benim muhabbet kuşlarım hiç su içmiyor geldiğimden beri 2 damla su içti şimdi artık hiç su içmiyor biraz da mama yiyor yardımcı olursanız sevinirim???

4 Aralık 2011 Pazar

Konuşan erkek muhabbet kuşu Maviş

" Şurada bir şey konuşuyoruz " diyen maviş isimli erkek muhabbet kuşu :) Çok tatlı gerçekten de :) Sizde diyor " Alo şurada bir şey konuşuyoruz " diyor :) Gülme krizine girdim.Tabi bunun yanı başka şeylerde konuşuyor ama ben anlayamadım :) Aha duydum bir tane daha " Eşşek sıpası " :) Bir tane daha duydum " Çarparım ha ".Ana bir tane daha duydum " Ali babanın çiftliği var.İnekleri var :) Çok komik.

Muhabbet kuşum hiç hareket etmiyor ne yapmalıyım ?

Soruyu soran adsız :

Benim kuşumu alalı 1 gün oldu tek başına erkek ve hiç hareket etmiyor kafesine daha aldığımız gün koyduk ne yapmalıyım ?

Soru sor

Muhabbet kuşları hakkında aklınıza takılan soruları bizlere bu sayfa üzerinden sorabilirsiniz.Aşağıdaki dikkatlere uymayanların soruları cevapsız kalır.

Soru sorarken :

1. Adınızı soy adınızı belirtiniz.
2. Sorunuzu açık bir dille ve düzgün bir Türkçe ile sorunuz.
3. Sorularınızın daha önce sorulmadığından emin olun.Bunun için yan bölümdeki arama butonunu kullanınız. ( Yada sizden gelen sorular bölümünü okuyunuz )
4. Sorunuza uygun bir başlık belirtiniz.
Örneğin : Muhabbet kuşum yem yemiyor neden ?

Yavru muhabbet kuşuna anne bakmıyor ? Yavrular yem yemiyor ne yapabilirim ?

Soruyu soran Doğukan KökTaş :

Bizim 2 tane mubiş yavrusu var 1.si 25 günlük diğeri 23 günlük.Anneleri onları beslemiyor ben yem hazırlayıp verdim yemediler ne yapabilirim ?

Kuşum tüylerini kabartmış vaziyette duruyor neden acaba ?

Soruyu soran adsız :

Benim kuşum tüylerini kabartmış bir vaziyette duruyor.Hastalığı olabilir mi ? cevap yazarsanız memnun olurum.

Yavru muhabbet kuşu ballı yem yer mi ? Birde çok korkuyor neden ?

Soruyu soran adsız :

Benim kuşumu aldığımda 2 aylıktı alalı 1 ay oldu daha bize alışamadı bide ballı yem almıştık onu 1 ayda yarıladı yavru dediler alırken ama yengem yavru kuş ballı yem yemez dedi acaba yengem haklımı başındaki çizgiler hafif grileşti ama ayakları pürüzsüz yani çatlak değil adı cücük garip bir isim ama biz beğendik bu arada sorularıma cevap verirseniz sevinirim rengi mavi bizden çok korkuyor ilk geldiğinde bir ara onu yakalıyacağım diye peşinden koşturmuştum bundan olabilirmi bize alışmaması ?