16 Ekim 2009 Cuma

Muhabbet Kuşu Fiyatları

Muhabbet Kuşu Fiyatları & Muhabbet Kuşları Fiyatları Hakkında bilgiye ulaşmak için aşşağıdaki makaleyi tamamı ile okuyunuz...

Merhaba Mubisim.BlogSpot.Com ziyaretçileri.Muhabbet kuşu fiyatları kuşun cinsine, türüne ve yaşına göre değişmektedir.

Cinsine Göre
Cinsine göre muhabbet kuşları fiyatlandırılmalarda 2'e ayrılır.
1- Üretici Adına.
Bir muhabbet kuşu üreticisi her zaman dişi kuşlara dahada bir önem verir.Sebebi ise her muhabbet kuşu dişisi yumurtlamaz veya sağlam yavru çıkarmaz.Bu nedenle üretici asla sağlam ve yumurta yapan bir dişi kuşu pek kolay satılığa çıkarmaz.
2- Alıcı Adına
Muhabbet kuşlarında evcilleştirme, konuşturma ve eğitime en uygun olanı '' Erkek '' olan muhabbet kuşları'dır.Dişiler erkeklere nazaren daha zor eğitilen, evcilleştirilen ve hemen hemen konuşturmaya imkansız durumdadırlar.Erkek muhabbet kuşu daha çabuk evcilleşir.Daha kolay eğitilir.Ve konuşturulması mümkündür.Bu nedenle alıcı adına önem taşıyan cins '' erkek '' olandır.

Ama satışta alıcı'nın isteğine göre hareket edildiği için '' Erkek '' muhabbet kuşları her zaman daha pahalıdır.

Türüne Göre
Muhabbet kuşları türlerine göre fiyatları değişir.Mesela yerli bir muhabbet kuşu en ucuzunu 15 ytl temin ederken bir Jumbo ( ingiliz ) 40 ytl temin edebilirsiniz.Aralarındaki fark konuşma ve kuşun eğitime yakın olmasındandır.

Yaşına göre
Her zaman yavru muhabbet kuşları daha pahalıdır.Çünkü yavru muhabbet kuşları her zaman daha çabuk eğitilir, daha çabuk konuşur ve daha çabuk evcilleştirilir.

Kısacası kuş fiyatları 15 ytl ile 80 ytl arası değişir.Tabiikide bu kuşun kalitesine göre değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder