6 Aralık 2011 Salı

Yetişkin muhabbet kuşlarım anlaşamıyor ne yapmam lazım ?

Soruyu soran adsız :

Bizim bir tane çift muhabbet kuşumuz vardı.Ama erkek kuş öldü.1 ay sonra bir tane erkek kuş aldık.Fakat anlaşamıyorlar.Bundan sonra ne yapsam anlaşabilirler?



Soruyu cevaplayan Fatih Bayantemur :

Eğer kendiniz gidip bir erkek muhabbet kuşu aldıysanız bu normaldir.Muhabbet kuşları kendilerini eşlerini seçer.Sizin yanına attığınız erkek kuşla çiftleşme ancak 1000 kuştan birinde ya olur ya olmaz.Muhabbet kuşları diğer kuşlardan bu yönü ile ayrılıyor.Yıllarca da bir arada kalsalar çiftleşmezler.

Yapmanız gereken erkek kuşu geri vereceksiniz.Dişi kuşunuzu petshop'a götürüp en az 10 tane erkek kuşun içerisine salacaksınız.20 dakika sonra kuşunuz mutlaka bir erkek kuşu kendisine eş seçecek ve bunu size hissettireceksiniz.Ve muhabbet kuşunuzun beğendiği erkek kuşu alıp eve götüreceksiniz.

Yanına atacağınız erkek kuşların mutlaka dişi kuşunuzdan yaşlarının büyük olması gerekir.Onun denginde yada kendisinden büyük en az 10 tane erkek muhabbet kuşun içerisine salınız.

1 yorum:

  1. bilgi için teşekkürler ancak benim kuşlarımda böyle bir olayla karşılaştı erkek kuşum öldü yerine yenisini aldık 1 ay sonra yani bugün 2 yumurtaları oldu

    YanıtlaSil