6 Aralık 2011 Salı

Kuşum ısırıyor ve durgun ? Kuşum 8 9 aylıkken alışır mı ?

Soruyu soran xemgin ÇALPA :

Selam.Ben bu gün muhabbet kuşu aldım.Beyaz temiz kafasında hafif mavi çizgiler var belli ediyor ama Resimdeki Kuşlara benzetemedim.Kuşum geldiğinde çok korkardı ama ilkez Elime aldıgımda öyle pis ısırıyor ki parçalıyor.Halende Öyle ama korkmuyor artık elimi uzattığımda kaçmıyor uçmuyorda kaldığı yerde biz karışmasak duruyor Ve 8 9 Aylık olurken Kuşum Evcilleşir mi ? (Hiç Ötmüyor)



Soruyu cevaplayan Fatih Bayantemur :

Kafasında halen çizgiler eğer gagası ile kafasının birleştiği yerden başlıyorsa kuşunuz henüz 1 yada buçuk aylıktır.Eğer çizgiler bir iki tane silikse yaşı en az 4 aydır.Yine alışma ihtimali var.Fakat eğer gözlerde iris çıkmış ve çizgiler baya yukarda varsa 7 8 aylık demektir.Bu zamanda alışması imkansız.Alışsa dahi yabani davranır.

Ama 4 aylık yada 4 aylıktan küçükse kuşunuz zamanla alışacaktır.Sizi ısırmasının nedeni korkması.Kuşunuz şuan ortama yabancı ve korkulu.Bu yüzden sizinle hemen temas kurmaz.Kendi haline bırakın 1 2 ay onu en ufak bir incitmeden dahi kaçının.Kafesten salmayın günde 1 saat ona zaman ayırın güzel ve hafif bir tonla sohbet edin.

Kuşu elinize almayın, parmağınızı uzatmayın korkutmayın.Sanki kuş evde yok muş gibi davranın.Sadece dediğim gibi günde 1 saat kafese yanaşın ve sohbet edin.Alışacaktır.Eğer yaşı büyük olsa dahi bir süre sonra aya bir yabaniliği gidecektir.

Bir kere sizi ısırırsa ve sizde parmağınızı çekerseniz daha hep alışacaktır.Kaçmaz artık ısırır.Çünkü ısırdığında parmağınızı çekeceğinizi biliyor.Zamanla buna hepten alışacaktır.Ve tamamen ısıracaktır.

1 yorum:

  1. Arkadaş kuşu alışana kadAR ELİNE ALMA alırsan senden korkar ve evcileleşmez isterse 8 yıl bak gne evcilleşmeş ve seni canavar olarak görür

    YanıtlaSil